V Lidlu Slovenija pod krovnim projektom Koraki za tačke, združujejo številne aktivnosti in ozaveščajo o odgovornem lastništvu malih kosmatincev. Prav tako pa si prizadevajo za dobrobit (brezdomnih) živali. Družbeno odgovorni projekt tudi letos nadaljujejo s postavitvijo zbiralnih košar za hrano za brezdomne živali v vseh Lidlovih trgovinah po Sloveniji. Letošnja septembrska akcija ima še dodaten poudarek na ozaveščanju o starejših psih in mačkah, t. i. seniorčkih.

Že tradicionalno je vsako leto v Lidlu Slovenija poudarek na dobrodelnih Korakih za tačke, kjer skupaj s kupci ustvarjajo boljši svet za tiste kosmatince, ki živijo v pomanjkanju. Pomaga lahko vsakdo tako, da ob izhodu iz Lidlove trgovine prispeva hrano za brezdomne živali v zbiralno košaro za blagajno. V Lidlovih trgovinah po Sloveniji se je zbiralna akcija hrane za živali začela 1. septembra. Vse do 30. septembra 2022 šteje prav vsak izdelek, ki bo pomagal nahraniti lačne želodčke naših brezdomnih živali. Letošnja ambasadorja Korakov za tačke sta kuža Franko in mucek Oreo, ki krasita kreative zbiralnih košar.

Zbirna košara za naše zavetišče je postavljena v Lidlovi poslovalnici v Šalari na Cesti Marežganskega upora. Vnaprej hvala vsem, ki boste donirali za obalne zapuščenčke.